low-size-scanning

اسکن با حجم کم | نکاتی بر اسکن کم حجم

چرا نیاز به اسکن کم حجم است؟ چه روشی باعث می شود خروجی اسکن در عین حال که کیفیت خوبی داشته باشد حجم پایینی نیز داشته باشد؟ نرم افزار پایین آوردن حجم پی دی اف چست؟ کم حجم کردن فایل اسکن شده سخت افزاری انجام می شود یا نرم افزاری؟ این ها سوالاتی است که بسیاری از مشتریان از ما می پرسند پس با ما همراه باشید.

اسکن کم حجم فایل اسکن شده

این سوال را خیلی از مشتریان از ما می پرسند که شما از چه روشی استفاده می کنید که بعنوان مثال pdf کتاب در عین اینکه از کیفیت بالا حجم پایینی نیز دارد، جواب این سوال را اینگونه می دهیم:

ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار

استفاده از سخت افزار (اسکنر مناسب) و نرم افزار (نرم افزار ارتباطی و ویرایشی) باعث کاهش حجم فایل با حفظ کیفیت می شود. مثالی می زنیم: در برخی از اسکنرها سیستم اسکن به صورت عکس برداری است، این یعنی اینکه عملیات تصویربرداری به صورت خطی انجام نمی شود. همین امر سبب می شود فایل خروجی به شدت حجم بالایی داشته باشد (هر صفحه کتاب ۵ تا ۱۰ مگابایت).

از همان ابتدا خروجی خود را مشخص کنید

یعنی از همان ب بسم الله چه زمانی که خود اسکن را انجام می دهید، چه زمانی که اسکن خود را به محل های خدمات اسکن سپرده اید، مشخص کنید که فایل دیجیتال شده خود را برای چه کاری میخواهید، بطور مثال اگر در اسکن کتابی رنگی، نهایتا خروجی رنگی یا سیاه و سفید آن برای شما تفاوت چندانی ندارد و حجم از اولویت بیشتری برخوردار است، می توانید کتاب را به صورت سیاه و سفید اسکن کنید که سبب می شود حجم خروجی یک پنجم شود.

از اسکنر مناسب استفاده کنید

اسکنر مناسب با تنظیمات صحیح اولا باعث می شود کیفیت بالایی از فایل خروجی خود دریافت کنید، ثانیا حجم فایل قابل قبولی تحویل می گیرید. اگر سفارش اسکن خود را به محل خدمات اسکن می سپارید، حتما از آن ها نمونه بخواهید، اگر نمونه چند صفحه از کتاب شما باشد که دیگر چه بهتر! خجالت نکشید، شما برای اینکار هزینه میکنید پس انتظار خروجی خوب را داشته باشید.

تنظیمات اسکنر خود را فرا بگیرید و نسبت به نوع فایل خروجی آن را تنظیم کنید

یاد بگیرید که مثلا در اسکن رنگی با کیفیت ۳۰۰ نقطه براینچ و عمق ۱۶ بیت چه کیفیت و چه حجمی عاید شما می شود، دقت کنید مد اسکن دو بیت black & white ، مد اسکن چهار یا هشت بیت grayscale، و مد اسکن رنگی ۸ و ۱۶ و ۲۴ بیت به ترتیب از حجم کم به بالایی برخوردار هستند. تمامی موارد از جمله، رزولوشن ، برایتنس و کنتراست، و … حجم و کیفیت فایل شما را می سازند پس در تنظیم آن ها دقت کنید. بطور مثال بهترین حالت اسکن برای کتاب بدون عکس مد black & with دو بیت با دقت ۳۰۰ نقطه بر اینچ است.

فایل های خود را تمیز کنید

قسمت های اضافی مانند نواحی سیاه که افرادی که حتی یکبار اسکن انجام داده اند با آن آشنایی دارند را با نرم افزارهای ویرایشی حذف کنید. همین قسمت های سیاه باعث می شوند علاوه براینکه فایل خروجی شما ظاهری نامناسب داشته باشد، حجم آن نیز بالا برود، بعلاوه در موقع پرینت مجدد در صورت نیاز، مقدار مواد مصرفی پرینتر نیز افزایش پیدا خواهد کرد. البته شدیدا توصیه می شود که تمام این کارها در تنظیمات اسکنر (برای مثال کراپ اتوماتیک) و قبل از تحویل فایل خروجی انجام شود.

خروجی فایل را مناسب با نوع نیاز انتخاب کنید

انواع فایل ها بشناسید، ببینید (حتی می توانید به صورت رایگان از کارشناسان دیجیتال داک بپرسید) که در موقع اسکن مثلا یک عکس برای ایمیل چه پسوندی مناسب است، قبلا بارها و بارها درمورد فایل های خروجی صحبت کرده ایم، میتوانید از بخش وبلاگ به آن ها دسترسی داشته باشید. فقط جهت تکمیل این بخش برای اسکن یک عکس جهت ایمیل، خروجی پیشنهادی jpg  با کیفیت ۱۵۰dpi و برای چاپ با  tiff با کیفیت ۳۰۰dpi است.

از نرم افزارهای ویرایشی استفاده کنید

خیلی از نرم افزارها با الگوریتم هایی که دارند می توانند حجم فایل  اسکن شده را کاهش دهند. بطور مثال فتوشاپ، این نرم افزار با امکان اکشن نویسی میتواند گروهی از فایل های اسکن شده را به سرعت کاهش حجم دهد.
نرم افزارهای گوناگون دیگری هستند با چند کلیک حجم فایل را به طور محسوسی کاهش می دهند. حتی می توان برای کاهش حجم اگر صفحه اسکن شده متنی باشد، از نرم افزارهای ocr استفاده کنید.

از متخصصان این حوزه کمک بگیرید.

ممکن است دوستی، داشته باشید که قبلا کار اسکن را انجام داده باشد، از او سوال بپرسید، سوال پرسیدن عیب نیست، متاسفانه گاها دیده شده برخی از همکاران از دادن پاسخ به دلایل مختلف سرباز میزنند، اما نگران نباشید هر سوالی در این ضمینه داشته باشید را می توانید به صورت کاملا رایگان از کارشناسان دیجیتال داک بپرسید. همچنین ما همواره جهت بهترین و با کیفیت ترین و البته کمترین هزینه جهت اسکن و دیجیتال سازی در کنار شما خواهیم بود. با ما تماس بگیرید.